CMR obrazci

Izdelava obrazca po meri vašega podjetja

Ali potrebujete CRM obrazec za svoje podjetje? CMR obrazci ali mednarodni tovorni listi so nepogrešljiva prevozna listina, ki jo nujno potrebujejo vsi avtoprevozniki, ki delujejo v mednarodnem transportu. Prevozniku ga izda delodajalec in če ste lastnik ali zaposleni v logističnem podjetju, potem zelo dobro veste, kako zelo pomembni so CMR obrazci.

Že vse od leta 1956 so namreč zakonsko obvezni in opredeljeni v skladu s členoma 5 in 6 Konvencije o pogodbi za mednarodni cestni prevoz blaga (Ženeva, 19. maj 1956). Za vas izdelamo CMR obrazce, ki bodo popolnoma ustrezali vašim potrebam.

Prednosti CMR obrazcev po meri

  • prilagoditev vašim željam
  • prihranek časa in dela
  • enostavna uporaba
cmr obrazci

135 +

uspešno izvedenih projektov

Prihranite čas in denar

Za vas izdelamo CMR obrazce po meri

Ker morajo biti obrazci izpolnjeni zelo natančno, slednje pa je lahko pogosto zamudno, vam v tiskarni Partner Graf d.o.o. z veseljem priskočimo na pomoč. Za vas namreč izdelamo CMR obrazce po meri tako, da vključimo podatke o vašem podjetju, ki jih natisnemo v temu namenjena polja. S tem vam bistveno olajšamo delo in uporabnikom prihranimo marsikatero dragoceno minuto.

CMR obrazec predstavlja najpomembnejši dokument med tovornimi listi. Cestni promet namreč še vedno predstavlja največji delež prevozov v celotni transportni verigi, ki poteka po kopnem. Kot zanimivost naj povemo, da se že vse od leta 1956 za tovorni transport blaga uporablja enotni transportni dokument, ki mu pravimo CMR obrazec, pogosto pa tudi z drugim izrazom mednarodni tovorni list.

Ste vedeli, da se prav v tovornjakih prepelje največji delež tovora v celotni tovorni verigi ali pa je v večini primerov vključen na začetku ali koncu te verige? To je hkrati tudi razlog, da je CMR ali tovorni list zagotovo najpomembnejši dokument v fizični obliki. Med drugim namreč služi kot potrdilo o odposlanem blagu in kot dokazilo o prevozni pogodbi. CMR se izda na pobudo naročnika ali pošiljatelja blaga. S CMR obrazcem ste lahko ves čas prepričani, da bo tovor prispel na dogovorjeno mesto. Ob morebitnih zapletih pa je to tista ključna listina, ki bo služila kot dokazilo in vam pomagala pri povrnitvi stroškov.

Obiščite nas

Podatki podjetja

PARTNER GRAF zelena tiskarna d.o.o.

Gasilska cesta 3, 1290 Grosuplje

Telefonska številka

E-poštni naslov

info@partnergraf.si

Kontakt

Pošljite povpraševanje

Kontaktni obrazec

Značilnosti CMR obrazcev

cmr obrazec

Vsak obrazec CMR mora biti izpolnjen v treh izvodih, in sicer v obliki potrdila o prejemu, ki se vrne pošiljatelju oz. naročniku prevoza, dokazilu o dobavi, ki je namenjeno transportni službi, tretja kopija pa je namenjena prevozniku. Ker mora vsak obrazec imeti navedene vse zahtevane informacije, se lahko natančno izpolnjevanje teh obrazcev izkaže za precej zamudno. Prav zaradi tega so CMR obrazci natisnjeni na samokopirnem 4 ali 5-listnem papirju. Tako izpolnite zgolj en izvod, vsebina drugih dveh pa se, v obliki kopije, odtisne na zato prilagojenih spodnjih obrazcih.

Ker gre za uradno listino, morajo biti vsi CRM obrazci natisnjeni v skladu z določenimi standardi. Lastnosti, ki jih morajo imeti vsi CRM obrazci:

  • Uporaba papirja s formatom 21 x 29,5 cm,
  • Dogovorjena barva tiska: barva obrazca je lahko rdeča, modra, zelena ali črna.

Večina strank se odloči za izdelavo CRM obrazcev po meri, za kar uporabljamo tehniko digitalnega tiska. Ta omogoča hitre, učinkovite in cenovno ugodne storitve – tudi kadar gre za tisk manjše količine tiskovin.

Od naročila do izdelave CMR obrazcev

Kako torej poteka izdelava CMR obrazcev?

Na naši spletni strani si lahko okvirno ogledate ponudbo teh nujno potrebnih obrazcev in izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Nato nam pošljete e-mail z vašim povpraševanjem, kadarkoli pa nas lahko tudi pokličete in vprašate za nasvet. Z  veseljem vam bomo pri vaši izbiri svetovali in pomagali poiskati najbolj optimalno rešitev.

Personalizacija CMR obrazcev

Odločiti se morate tudi, ali želite CMR obrazce izdelati po meri – jih personalizirati s podatki vašega podjetja. Slednjo možnost vam toplo priporočamo, saj si boste s tem prihranili veliko dragocenega časa, ki bi ga sicer porabili za izpolnjevanje. V tem primeru bomo od vas potrebovali določene osnovne podatke in logotip vašega podjetja. Po prejetem materialu vam pripravimo grafični osnutek, ki je kar najboljši približek končnemu izdelku. Ponudbo vam pošljemo v pregled in po vaši potrditvi, lahko začnemo z delom.

Priprava na tisk

V prvem koraku se tiskovino grafično oblikuje in določi postavitev posameznih elementov. Nato sledi priprava na tisk, ki je zelo pomembna z vidika zagotavljanja kakovostnega končnega produkta. Tiskanja izdelkov se lotimo s pomočjo sodobne in dodelane tehnike digitalnega tiska. V poseben računalniški program naložimo predlogo, ki jo želimo natisniti, določimo število kopij in zaženemo tiskalnik.

Hitra in kakovostna izdelava

Hitro in učinkovito vam izdelamo želeno število CMR obrazcev in vam jih tudi dostavimo na vaš naslov. Prizadevamo si namreč za to, da so naše storitve strankam kar najbolj prijazna. Pomembno nam je, da so naše stranke popolnoma zadovoljne s prejetimi izdelki.

Smo zelena tiskarna

Podjetje Partner Graf smo zelena tiskarna, ki je zavezana k izboljševanju kakovosti in varovanju okolja. Naši zaposleni so zavezani k nenehni rasti kakovosti proizvodov, storitev in procesov. Pri svojem delu uporabljamo tehnike in materiale, ki so okolju kar se da prijazni. Trudimo se tudi, da zmanjšujemo količino odpadkov in emisije CO2. Z odločitvijo za našo tiskarno tako tudi vi prispevate svoj delček v boljo in čistejšo prihodnost.

PARTNER GRAF zelena tiskarna d.o.o.

V Partner Grafu smo predani ohranjanju narave in varovanju okolja, kar se odraža v našem poslovanju. Naši zaposleni si prizadevajo zagotavljati kakovostne procese, storitve in proizvode za naše stranke, pri čemer uporabljamo okolju prijazne procese pri izdelavi izdelkov in si prizadevamo za stalno izboljševanje kakovosti ter ohranjanje okolja.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšne prednosti ponujajo po meri izdelani CMR obrazci?

Po meri izdelani CMR obrazci imajo za podjetja številne prednosti. Zagotavljajo popolno skladnost z zakonodajo in omogočajo možnost personalizacije (vključen logotip, kontaktni podatki in druge informacije). Na voljo so CMR obrazci v različnih formatih in velikostih, kar zagotavlja prilagodljivost pri uporabi. S tem, da imajo vnaprej izpolnjene različne podatke (npr. teža, vrsta blaga, vrednost pošiljke in drugi) se zmanjša možnost napak in nepravilnosti, kar posledično zagotovi bolj učinkovit in varnejši prevoz.

Zanimajo me CMR obrazci po meri – kako poteka naročilo in izdelava?

Če vas zanimajo CMR obrazci, potem je za izdelavo potrebno najprej pripraviti predlogo obrazca. Ta naj vsebuje tudi logotip, kontaktne podatke in druge specifične informacije, ki jih želite vključiti. Z našimi strokovnjaki se boste nato posvetovali glede podrobnosti, kot so velikost, format, število strani, barvna shema in drugi detajli. Obrazec se oblikuje in prilagodi tako, da čimbolj ustreza vašim željam in potrebam. Zadnji korak vključuje razrez obrazcev in morebitno dodajanje drugih elementov, kot so perforacije, nalepke, žigi in podobno. Po meri izdelani CMR obrazci so učinkovita rešitev za podjetja, ki potrebujejo dokumente za mednarodni prevoz blaga, saj zagotavljajo skladnost z zakonodajo in omogočajo prihranek časa pri izpolnjevanju.

Katere storitve so na voljo v zeleni tiskarni Partnergraf?

V zeleni tiskarni Partnergraf so na voljo različne tiskarske storitve: digitalni tisk, ofsetni tisk, tisk velikih formatov, , tisk promocijskih izdelkov, po meri izdelani obrazci (CMR obrazci, paketni listi, računi) ter grafično oblikovanje ter pomoč in svetovanje pri pripravi tiskovin. Vsi postopki tiska potekajo z uporabo okolju prijaznih materialov in tehnologij, ki zmanjšujejo vpliv na okolje. Partnergraf se ponaša tudi s certifikati in nagradami, ki potrjujejo njihovo zavezanost k trajnostnemu tiskanju in kakovosti storitev, ki jih ponujajo.