Tisk knjig

Hiter, kakovosten in ugoden tisk knjig

V podjetju Partner Graf vam pomagamo pri izvedbi celotnega procesa in poskrbimo za kakovosten končen izdelek. Skozi celoten proces vam stojimo ob strani in vam na podlagi dolgoletnih izkušenj svetujemo pri najboljši izbiri.

Tiskanje knjige je proces, ki se ga mora lotiti strokovna in usposobljena grafična in tiskarska ekipa. Seveda lahko napisano zgodbo, poezijo ali roman natisnete tudi sami, vendar lahko o vrhunsko izdelani knjigi govorimo šele takrat, ko je ta izdelana v za to namenjenemu podjetju. Tisk knjig mora namreč upoštevati številne zakonitosti, ki jih nekdo, ki ni izkušen, žal ne pozna.

Tiskanje knjige pri Partner graf:

  • izkušeni strokovnjaki
  • celostna storitev tiska knjig
  • svetovanje in pomoč skozi celoten proces
  • naravi prijazen tisk
tisk knjig
tiskanje knjig

135 +

uspešno izvedenih projektov

Dolgoletna tradicija kakovosti

Kako se lotiti tiska knjig

Če že imate napisano svojo zgodbo in jo želite deliti s širšo publiko, potem se tiskanja knjige nikar ne lotevajte sami. Naj bo vsebina še tako zanimiva, bodo kupci knjigo vzeli v roke le, če jim bo privlačna na pogled. Že res, da stari rek pravi, naj knjige ne sodimo po platnicah, vendar smo ljudje vizualna bitja. Da vaša zgodba nebi ostala spregledana, se odločite za tiskarno, ki vam ponuja celostno storitev – od svetovanja in pomoči pri oblikovanju do priprave, izvedbe tiska ter končne zaščite tiskarskega izdelka. Tokrat pa z vami delimo tudi nekaj priročnih nasvetov, ki zadevajo samo tiskanje knjige.

Naša tiskarna vam v prvi vrsti ponuja celostno storitev tiskanja knjige. To pomeni, da ste od začetka do same izdaje knjige popolnoma v varnih rokah, saj svoje delo jemljemo zelo resno. Ekipa različnih strokovnjakov vam bo tako ves čas stala ob strani in vas sproti obveščala o samem napredku.

Obiščite nas

Podatki podjetja

PARTNER GRAF zelena tiskarna d.o.o.

Gasilska cesta 3, 1290 Grosuplje

Telefonska številka

E-poštni naslov

info@partnergraf.si

Kontakt

Pošljite povpraševanje

Kontaktni obrazec

Nasveti za tiskanje knjig

Na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj z vami radi delimo uporabne nasvete in znanje, ki smo si ga pridobili. V podjetju Partner Graf za svoje stranke izdelujemo vse od enostavnih pa do kompleksnejših tiskovin. Tisk knjig zagotovo sodi med slednje, zato je dobro, da pred izdelavo tudi sami poznate nekaj zakonitosti, ki jih je potrebno upoštevati pri tiskanju te priljubljene tiskovine:

Ste vedeli, da se za izdelavo slikanice ali romana, uporablja drugačen papir? Slikanice vsebujejo večje količine slik, ki za svojo kakovost zahtevajo posebne vrste papir. Pri izdelavi različnih vrst knjig uporabljamo različne vrst papirja, ki najbolj ustrezajo njihovi vsebini.

Ljudje smo vizualna bitja, ki zelo radi pogledamo lepe in kvalitetno izdelane slike s pravo kompozicijo in barvami. Poskrbeti morate, da bodo slike kvalitetne in uporabniku zanimive. Verjetno ste že opazili, da ljudje pred nakupom knjige radi na hitro prelistajo? V tem trenutku ne berejo vsebine, ampak iščejo privlačne slike, zato poskrbite, da bodo čim bolj privlačne in zanimive.

Oblikovanje knjige prepustite profesionalcem, ki imajo na tem področju bogate izkušnje. S pomočjo njihovega znanja, bo vaš izdelek dosegel maksimalno zanimanje med bralci. Izkušena ekipa grafičnih oblikovalcev vas čaka tudi pri nas.

Testni natis nam ponudi vpogled v končni izdelek in omogoči, da izvedemo tudi morebitne popravke in spremembe. S pomočjo vaših pripomb in predlogov pa bomo lahko v naši tiskarni še bolje opravili svoje poslanstvo in za vas izdelali zares unikatno in privlačno knjigo.

Zunanji izgled ni vse, vseeno pa o nas veliko pove. Tiskarna, ki izvaja kvaliteten tisk knjig, zato veliko časa nameni tudi samemu izgledu platnic tiskane knjige. Na polici med knjigami mora vaš izdelek izstopati, da ga bo opazilo čim večje število ljudi.

Offset tisk

Tiskanje knjige poteka s pomočjo offset tiska, ki zagotavlja kar največjo kvaliteto tiskarskih izdelkov. Gre za klasično obliko tiskanja, kjer se pred tiskom pripravi ustrezno tiskarsko ploščo. Sodobne izboljšave zagotavljajo še boljšo učinkovitost samega tiskarskega stroja.

Založba Partner graf

Poleg grafične in tiskarske dejavnosti, pa se lahko v podjetju pohvalimo tudi z založništvom. Partner Graf d.o.o. kot založba obstaja že vse od leta 1992, naša dejavnost pa obsega izdajo strokovnih publikacij, učbenikov in priročnikov. Založba Partner Graf vam lahko pomaga tudi pri izdaji vaše knjige.

Zelena tiskarna

Podjetje Partner Graf smo zelena tiskarna. Od leta 2013 smo zavezani k neprestanem dvigovanju kakovosti naših storitev in skrbi za ohranjanje našega okolja. Grafično dejavnost smo združili z trajnostnim in okolju prijaznim poslovanjem. S svojo predanostjo se trudimo postati najbolj prepoznavna zelena tiskarna v Sloveniji.

Naj bo vaš tisk knjig zeleno obarvan

Naše glavno vodilo je nenehno izboljševanje kakovosti tiskarskih storitev, ki so v skladu z načeli preudarnega ravnanja in varovanja narave. Prav vsi zaposleni v našem podjetju so zavezani k upoštevanju vseh predpisanih standardov. Tako kakovost naših storitev nenehno raste, prizadevamo pa si tudi za izboljševanje samih tiskarskih procesov in izdelavo trajnostnih proizvodov. Eden takih pa je zagotovo tudi knjiga. Z našo pomočjo lahko tudi vi ustvarite nepozabno zgodbo, ki bo zapečatena v vrhunsko izdelano knjigo.

 

PARTNER GRAF zelena tiskarna d.o.o.

Zavezani smo h gospodarni in optimalni rabi repro materiala in energentov, ker s tem ustvarjamo večjo dodano vrednost ob manjši porabi sredstev. Hkrati zmanjšujemo količino odpadkov in emisije CO2.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj vse moramo upoštevati, ko se odločamo za tiskanje knjige?

Knjige spadajo med bolj kompleksne tiskovine, zato moramo biti pri pozorni na kar nekaj zakonitosti tiska. Pomembno je, da ta tisk knjig izberemo pravi papir in ustrezne platnice. Tudi izbira fotografij, pisave in oblike je pomemba za izgled in privlačnost končnega izdelka. Svetujemo vam, da si za grafično oblikovanje svoje knjige priskrbite strokovnjaka, ki bo poskrbel, da bo vaš končni izdelek res zasijal. Ko je knjiga pripravljena na tisk se najprej naredi poizkusni odtis, ki nam omogoči vpogled v končni izdelek in omogoči, da odpravimo morebitne napake in pomanjkljivosti.

Ali je za tisk knjig bolj primeren digitalni ali ofsetni tisk?

Da zagotovimo čim večjo kvaliteto končnih izdelkov se za tiskanje knjig priporoča offset tisk. Ta je primeren za večje količine izvodov in zagotavlja visoko kakovost in natančnost barv pri vsakem izdelku. Zanj je sicer potrebnih več priprav, je pa cena na izvod na velike projekte običajno nižja.

Zakaj za tiskanje knjige izbrati zeleno tiskarno Partner graf?

Podjetje Partner Graf je zelena tiskarna, kar pomeni, da smo zavezani h gospodarni in optimalni rabi materiala in energentov, hkrati pa zmanjšujemo emisije CO2 in količino odpadkov. Nenehno si prizadevamo za izboljšavo naših tiskarskih procesov in končnih izdelkov. Če se odločite za tisk knjige v naši tiskarni bo vaša tiskovina v dobrih in izkušenih rokah.