tiskanje letakov

Kako poteka oblikovanje in tiskanje letakov

Potrebujete kakovosten in cenovno ugoden tisk letakov? Na podlagi dolgoletnih izkušenj vam svetujemo in za vas izdelamo privlačne in kakovostne letake. Izberite zeleno tiskarno Partner Graf in z svojo izbiro podprite naravi prijazno podjetje.

Letaki so vrsta promocijskih tiskovin in so neverjetno močno orodje za trženje in komunikacijo s trgom. So odlična priložnost, da stopite v stik s potencialnimi strankami na trgu in naredite dober prvi vtis. Tako oblikovanje kot tisk letakov morata zato biti izvedena kakovostno in v skladu z vsemi sodobnimi smernicami oglaševanja, ki zapovedujejo izstopanje, kreativen pristop in unikatno vsebino.

Ko se odločate za oglaševanje s to vsestransko tiskovino bodite pozorni, da za oblikovanje in tiskanje letakov izberete zanesljivo, utečeno in priznano podjetje. Prava izbira bo nekdo, ki vam bo pomagal pri snovanju ideje, grafičnem oblikovanju in pripravi na tisk ter seveda na koncu tudi brezhibno izpeljal svoje delo, vam pa tako pomagal do poslovnega uspeha.

tiskanje letakov
tisk letakov

Zavezani nenehnemu izboljševanju kakovosti

Za kakovosten tisk letakov je pomembna dobra priprava

Letake lahko srečamo zares čisto povsod – pri frizerju, v kavarni, na blagajni v trgovini in na številnih drugih mestih. Pa ste se kdaj vprašali, kje vse bi lahko letake koristno uporabili tudi sami? Po obsegu letak sodi med manjše tiskovine, ki so lahko potiskane enostransko ali dvostransko. Ker je funkcija letaka predvsem promocijske narave vam svetujemo, da zapolnite obe strani. Tako boste lahko podali vse potrebne informacije, hkrati pa boste v strankah vzbudili prepričanje, da jim imate zagotovo veliko za ponuditi. Saj veste, prazne strani nikoli ne prinesejo pretiranega navdušenja.

Vsak dober projekt se začne z zanimivo idejo, ki jo je potrebno strokovno oblikovati in nato izpeljati vse do končnega izdelka. Gre za nujen, če ne celo najpomembnejši korak celotnega procesa izdelave tiskovine, zato vam v nadaljevanju predstavljamo ključne korake priprave na tiskanje letakov.

Kako tiskamo letake

V prvem koraku pripravimo smernice za oblikovanje ali tako imenovani briefing. To naredimo skupaj z vami, saj morajo letaki odražati vas, vaše podjetje in sporočilo. V tem delu vam svetujemo, kako svoje sporočilo približati posamezni ciljni publiki – naslovniku primerno je namreč potrebno prilagoditi vsebino.

Sledi priprava ponudbe, v kateri zberemo vse ideje, želje in možnosti izdelave letakov. Slednjo vam pošljemo v pregled po mailu.

Če ste z vsem napisanim zadovoljni, potem je vaš pozitiven odgovor zelena luč za pričetek tiskarskih del. V kolikor pa bi naknadno želeli še kaj dodati, popraviti ali spremeniti nam to sporočite in izvedli bomo željene popravke. Na podlagi vaših pripomb izvedemo korekturo in pripravimo popravljeno in dopolnjeno ponudbo, ki vam jo pošljemo v dokončno potrditev.

Sledi urejanje tehničnih podrobnosti in priprava na tisk letakov.

Digitalni tisk

Tiskanje letakov poteka zelo hitro, natančno in cenovno ugodno. Zahvala gre naprednemu digitalnemu tisku, ki se ga poslužujemo tudi v tiskarni Partner Graf d.o.o. Glavna prednost te vrste tiska je, da je izredno enostavna, saj ne potrebuje predhodne priprave tiskarskega stroja in plošč (za razliko od offset tiska, ki ga uporabljamo predvsem za izdelavo večjih količin tiskovin). Primeren je za stranke, ki potrebujejo manjše število tiskovin.

Prilagodljivost

Tehnika digitalnega tiska omogoča, da v samem procesu tiskanja spremenimo ali dodamo kako podrobnost. Na ta način lahko določeno število letakov prilagodimo različnim ciljnim publikam – na računalniku zgolj zamenjamo predlogo ali kaj malega spremenimo. Ker nam digitalni tisk omogoča sprotno prilagajanje izdelka, se lahko kar najbolj prilagodimo vašim željam in potrebam.

Kakovost

K hitremu tisku letakov bistveno pripomorejo tudi kakovostne barve, ki jih uporabljamo. Te se hitro posušijo, poleg tega pa niso škodljive za okolje – smo zelena tiskarna, ki se zavzema, da so njeni procesi čim bolj prijazni naravi. Ker pri digitalnemu tisku stroškov montaže ter izdelave filma in tiskarske plošče ni, je ta vrsta tiska tudi cenovno zelo ugodna. Primeren je za stranke, ki potrebujejo manjšo količino izbrane tiskovine.

Tiskanje letakov za različne namene

Letaki se med seboj razlikujejo tako po velikosti kot tudi namenu, ki mu služijo. Največji letaki so formata A4. Med naročniki zelo priljubljen je priročen format A5 ali pa ozek in dolg letak formata »amerikanka« (1/3 A4). Če letak prepognemo, dobimo vsem dobro znano zloženko. Glede na vlogo, ki jo (zloženi) letak opravlja, je smiselno izbrati tudi ustrezen format:

Promocija produktov– med bolj priljubljenimi je A4 zaprti format (A3 format, ki je prepognjen na polovici na A4),

Promocija dogodkov– priljubljen je manjši ; A5 zaprti format (A4 prepognjen na polovici na A5),

Promocija zvestobe (na primer knjižice za zbiranje nalepk) – priljubljen je nekoliko manjši format; A6. Ta je lahko, glede na potrebe naročnika, večkrat zgiban.

Vaš najboljši tiskarski partner

V tiskarni Partner Graf d.o.o. se lahko, poleg vrhunsko izvedenih tiskarskih del, pohvalimo tudi z vlaganjem v dobre poslovne odnose. Naš glavni cilj je, da skupaj z vami ustvarimo zaupanja vreden odnos, ki nas bo popeljal na pot do uspeha. Trudimo se, da s svojim odgovornim ravnanjem, spoštovanjem dogovorov in popolnimi končnimi izdelki, postajamo sinonim za vrhunsko slovensko tiskarno.

Na nas se tako obračajo stranke, ki si želijo vlagati v bolj trajnostne in okolju prijazne tiskovine, ki so hkrati privlačnega videza in ustrezno opravljajo svojo funkcijo v različnih strokovnih panogah in svetu marketinga. Če si tudi vi želite zeleno obarvanih tiskovin, potem je naša ekipa pravi naslov za vas.

 

PARTNER GRAF zelena tiskarna d.o.o.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je tiskanje letakov še vedno učinkovito orodje za trženje?

Tiskanje letakov je vedno zelo učinkovito orodje za trženje, seveda pa je odvisno od številnih dejavnikov. Rezultati so odvisni od tega komu in kakšne produkte ali storitve oglašujemo. Za doseganje lokalne publike je tisk letakov odlična rešitev, za večji obseg pa ga je priporočljivo kombinirati z drugimi marketinškimi pristopi.

Kateri formati so najbolj primerni za tisk letakov?

Za tiskanje letakov se običajno uporabljajo standardni formati papirja, kot so A4, A5, A6 in DL. Klasičen A4 format je največji in se običajno uporabljajo za oglaševanje različnih storitev (npr. dogodki, seminarji,…), medtem ko se manjši formati bolj pogosto uporabljajo za oglaševanje izdelkov in storitev v manjšem obsegu.

Kakšne so prednosti digitalnega tiska pri tiskanju letakov?

Digitalni tisk za tiskanje letakov prinaša številne prednosti, kot so hitrost, manjši stroški, prilagodljivost in visoka kakovost tiska. Digitalni tisk nam omogoča, da vsak letak individualno prilagodimo, kar je idealno za personalizacijo marketinške kampanje. Prav tako je digitalni tisk hitrejši od tradicionalnih metod in omogoča hitro, ugodno ter učinkovito izdelavo manjših naklad.